HTML

magyartalanság

Itt olvashatsz a történésekről. Mindennapi esetekről.

Friss topikok

Linkblog

Pöttyös Terasz "lakópark", a nagy kudarc...

2009.11.18. 19:31 stabika

Adott egy kerületrész: kőbánya gyárdűlő része. Az Önkormányzat egy városrehabilitáció keretében szépen lassan, de új lakóövezetet alakít ki ezen a területen. L2-es besorolású építési területté minősíti a ’80-as évek végén szabadárassá vált termékek olcsóbbá tételévé létrehozott kezdeti Tesco, azaz a ma is még (üresen) álló ALFA raktárüzlet, vagy a már lebontott volt Globus konzervgyár területe, amely pár éve még a hajléktalanoknak adott otthont.

Egy ismerősöm aki 2004 környékén arra lakott - mesélte, hogy az akkor még álló és később is oly nehezen kirobbantott gyárkéményen egyszer csak kilométerekre látható vékony füstcsík jelent meg az égen. Utólag kiderült, mikor a tűzoltók kiszálltak helyszínre, hogy az ott lakó hajléktalanok próbálták egyszerűsíteni a fémnyerést, azzal, hogy az összeguberált drótokat begyújtották leolvasztani a műanyag borításról. Ez okozott némi felfordulást akkoriban amikor már épült a Somfa liget első háza amit azóta még 3 követett. A tervek szerint, ha a gazdasági válság enyhülése és a 2010-es kormányváltás és egy valódi rendszerváltás lehetővé teszi, akkor folytatódik még 3 épület felhúzása, majd utána már az ALFA diszkont is bontásra kerül és újabb 7 épülettel és egy Önkormányzat által beígért óvodával összeérhet a két lakópark.
A második ilyen a Pöttyös Terasz, amely kisebb csúszással, de végül is 2005 helyett 2007 végén elkezdte 7 épületből és közel 850 lakásból az első 183 lakásos tömb felépítését. Jelenleg a hatóság által 4 házra van engedély, de mikor meglesz, folytatódik a másik 3 is. Már kifizetésre került a Somfa és Pöttyös között önkormányzati határozattal megépítendő összekötő utca a két lakópark között. Ezt 45 -30 millió értékben az építtetők állták, de Önkormányzat építi meg a körforgalmat ezáltal.
 
 
A Pöttyös Terasz ritka olyan épület, ami szerződés szerinti határidőre elkészült, szép, igényes, és gusztusos. Függetlenül hogy igen magas, 8 szintes, még sincsen panel feelingje. A környezetébe eklektikusan, de jól beleillik a szintén hasonló festésű, színezetű Somfával, és a most felújított, átfestette Panelokkal.
A ház zárt, jól megközelíthető, a környéken minden megtalálható. Aki nem gépjárművel közlekedik az is a troli kivételével mindennel a szélrózsa bármely irányába eltud jutni pillanatok alatt. Nem zajos, de tiszta levegőjű, zöld terület veszi körbe a házat (Mintha a szomszédban a József Attila lakótelepen lennénk), kellemes rálátással a kialakított belső parkra, vagy akár a Spartakus focipályájára, ahol a fiatal tehetségeket lehet megnézni akár a nagyteraszokon kint ülve elsörözgetve egy-egy kedves lakótárssal, haverral.
A ház formája és szépsége (a zárt játszóteres parkon túl) a dekorációs teraszokból fakad - szerintem. Ahogy a teraszpark honlapján olvasható Hevesi Károly Okl. építészmérnők is dicséri a kreatívitást, meglátásom nekem is az, hogy élt azzal a lehetőséggel az illetékes, hogy meglátta; az emberek szeretnek kiülni, nem csak tárolásra használni, és ha olyan helyre húz fel egy házast, ahol csend és zöldövezet van, ott badarság lenne kihagyni, ezzel a stílusos alkotással a teraszokat.
Jelenleg itt tart most a környék.
 
 

Eddig a jó hír és akkor most ami utána jött. Az építő Terasz Park Kft kinevezett egy képviseletet (Modiant Kft), aki az igényeinek megfelelően nem csinál semmit. Az építő alvállalkozója a Construction 5 K

ft, azonos székhellyel a decemberi éves garanciális hibákat már fél éves csúszással sem csinálta meg. A lakások eladása akadozik. Az új épület már 2010 elej óta nem épül. Az építési terület gazos. Volt már kint önkormányzat is. A ház lassan szépen amortizálódik. A hangulat nem túl jó. A ház pénze az ablakban.

 

 
 

1 komment

Címkék: pöttyös park terasz kft modiant

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartalansag.blog.hu/api/trackback/id/tr71535033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stabika 2011.06.13. 18:49:20

Bár a ház jó, de nincsen kellően karban tartva a pénzhiány és nem törödömség végett!
süti beállítások módosítása